Vitaal leven en werken; in balans, in verbinding en met een doel.

Het leven wordt door ons vaak ervaren als een strijd. Een strijd met onszelf, een strijd om te overleven en een strijd met anderen. Er wordt steeds meer van ons verwacht en het idee zoveel te moeten geeft eerder het gevoel geleefd te worden dan te leven. Hoe krijg je regie op je eigen leven, leid je het leven dat je wilt vol passie, energie en vitaliteit en hoe kun je betekenisvol samenleven en samenwerken met anderen?

We hebben alles in huis om dat te kunnen, het enige wat we hoeven te doen is ervoor openstaan. Is het werkelijk zo simpel? In wezen wel. Stoppen we met strijden, met moeten en beginnen we met het leven te leiden dat we zelf willen in plaats van het leven te leiden dat we denken te moeten leven, dan ontstaat er ruimte en energie in overvloed.

Ik geloof dat wanneer we ons open stellen voor het leven zoals het bedoeld is- gebaseerd op ons levensdoel en betekenisvol voor onszelf en anderen- we gelukkiger en vitaler worden en meer in harmonie leven met onze leefomgeving. We kunnen leren keuzes te maken en beslissingen te nemen vanuit een krachtige basis in onszelf en binnen organisties in verbinding met anderen. Dit in plaats van automatisch te reageren op de dingen die ons gebeuren en lijken te overkomen. Daardoor krijgen we regie op ons leven, stroomt onze lichaamsenergie vrij en functioneren we gelukkiger en vitaler. Mijn persoonlijke missie met AikiMind is mensen en organisties te helpen om te leven en te werken vanuit deze krachtige basis en inzicht te krijgen in de hulpbronnen die daarvoor al bij hen beschikbaar zijn.

 

Edwin Couwenberg

MfN en Rechtbankmediator, Conflictconsultant,

Trainer Conflicthantering en Vitaliteitscoach

 

Interim Management

kennis zegt wat was, aandacht zegt wat is

lees verder >>
mfnaikikai-foundation verenigingvoormindfulness crkbo