Mediation bij Familieconflicten

 

Conflicten komen in de beste families voor en maken onderdeel uit van het leven.  Niet zelden lopen de spanningen echter op. Meningsverschillen worden niet voldoende uitgesproken of men is niet in staat om daarover op een constructieve manier met elkaar te praten. Soms leidt dat zelfs tot het verbreken van hechte familieverbanden en als gevolg daarvan veel verdriet bij de direct betrokkenen maar ook bij de andere familieleden.

Aikimind biedt begeleiding aan in dit soort situaties in de vorm van bemiddeling/mediation, coaching of psychologische hulpverlening.  Afhankelijk van de problematiek wordt gekozen voor een aanpak op maat die recht doet aan de ernst van de situatie en de belangen van betrokkenen. 

In alle gevallen richten wij ons op het op herstellen van de individuele balans van betrokkenen en het op gang brengen van de communicatie vanuit een stabiele basis. Als betrokkenen weer kunnen luisteren naar elkaar vanuit een respectvolle houding, voldoende open kunnen staan voor de gemeenschappelijke en de individuele belangen komen de oplossingen voor meningsverschillen of conflicten meestal weer in zicht.  Wij begeleiden niet alleen bij dit proces maar helpen betrokkenen ook om afspraken te maken en herhaling van conflicten en ongewenste communicatiepatronen in de toekomst te voorkomen. 

Wilt u meer informatie over mediation bij familieconflicten neemt u dan gerust contact met ons op. 

Scheidingsmediation

scheiden doe je als partners, niet als ouderslees verder >>
mfnaikikai-foundation verenigingvoormindfulness crkbo