Workshop mentaal aikido

Ook in het bedrijfsleven klinkt meer en meer de roep om zingeving en betekenis. De vragen waar het management van organisaties zich voor gesteld ziet hebben niet alleen meer te maken met structuren, processen en systemen als centrale thema’s  maar gaan meer en meer over vraagstukken van het menselijke functioneren. De medewerkers van deze tijd laten zich steeds minder alleen binden door financiële zekerheid en status maar zijn op zoek maar betekenis.  De organisaties van de toekomst zijn zich volledig bewust van hun maatschappelijke toegevoegde waarde en stellen hun mensen in staat invulling te geven aan hun intrinsieke drijfveren binnen de organisatie. Zingeving, kwaliteit van leven en werk en respectvol samenwerken met anderen komen daarmee centraal te staan. 

Bij de nieuwe manier van werken hoort ook een andere manier van omgaan met conflicten. Conflicten zijn niet langer ’enge dingen’ waar je mee te dealen hebt maar worden gezien als normale verschijnselen daar waar mensen communiceren en samenwerken.  Sterker nog,  conflicten kunnen je juist helpen te groeien als professional en in de samenwerking met anderen.

In de workshop wordt een verbinding gelegd tussen innerlijke wijsheid en anders omgaan met conflicten.  Je leert om je bewust te worden welke processen in je lichaam en geest een rol spelen bij het onstaan van conflicten en hoe je het verloop daarvan kunt beïnvloeden. Daarnaast leer je  conflicten om te buigen tot win-win oplossingen voor beide partijen en daardoor ook te werken aan het verbeteren van de samenwerkingsrelatie.

AikiMind verzorgt workshops mentaal Aikido en Mindfulness  voor organisaties binnen de overheid en het bedrijfsleven. De workshops kunnen afhankelijk van de specifieke behoefte met verschillende oefenvormen worden gevuld, waarbij leren en fysiek ervaren worden afgewisseld. Deze afwisseling en een plezierige sfeer tijdens de sessie bevorderen het leereffect aanzienlijk.

De workshops leveren bewustwording en inzichten op die bijdragen aan het verbeteren van de communicatie en de samenwerking en daarmee nemen ook de prestaties van medewerkers en organisatie als geheel toe.

Geinteresseerd in een workshop mentaal aikido, neem gerust contact met ons op.

 

 

 

Mediation

los je jouw conflict of scheiding zelf op?

lees verder >>
mfnaikikai-foundation verenigingvoormindfulness crkbo